Радник голови Офісу президента Олексій Арестович заявив, що ставиться до представників ЛГБТ як до «людей з девіацією», або з «відхиленнями» від норм поведінки.

«Я в цьому сенсі консерватор, сказав Арестович. Інша річ, що я точно проти їхнього переслідування. Я вважаю, що в кожному треба передусім бачити людину. [...] Тож до ЛГБТ я ставлюся нормально, а от до пропаганди ЛГБТ – жорстко. Бо це пропаганда девіації, відхилення від норми, яке має конкретні негативні наслідки для суспільства. Я рішучий противник. До представників ЛГБТ я ставлюся зі співчуттям».

У KyivPride відповідають: «Це ми до вас ставимося зі співчуттям, бо бути гомофобним «рускім міром» в Україні – ось це і є девіація та відхилення від норми. Ми проти псевдонаукової пропаганди Арестовича».

Спільнота ЛГБТ закликала Володимира Зеленського й Офіс президента звільнити Олексія Арестовича з посади радника голови ОП. Активісти вважають, що така риторика неприпустима, якщо Україна хоче бути в ЄС.

У відповідь на вимогу KyivPride відсторонити його від посади Арестович опублікував фото, де він перевтілився у жінку для ролі в театрі і написав, що «вимагає толерантності».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Більше половини українців (54%) ставиться до представників ЛГБТ-спільноти позитивно або байдуже, свідчить опитування Київського міжнародного інституту соціології.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі