Більше половини українців (54%) ставиться до представників ЛГБТ-спільноти позитивно або байдуже, свідчить опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Найбільше серед них – молоді, більш освічених і заможних українців.

Негативно ставиться до ЛГБТ-людей більше третини опитаних (38%). Дослідники припускають, що частина респондентів могла приховати своє негативне ставлення.

Водночас серед тих, хто негативно ставиться, багато не є послідовними противниками, адже вітають участь ЛГБТ-людей у захисті України від російської агресії, підтримують рівні права для всіх (42%), а майже чверть позитивно чи байдуже ставиться до офіційної реєстрації шлюбу представників ЛГБТ-спільноти.

Більшість опитаних (66%) позитивно ставляться до того, що ЛГБТ-люди беруть участь у спротиві російському вторгненню та лише 11% ставляться до цього негативно.

Також більшість (64%) погоджуються, що ЛГБТ-люди повинні права, однакові з іншими громадянами, але більш ніж п’ята частин респондентів так не вважає (26%).

Ідею реєстрованого партнерства ЛГБТ-людей без права спільного всиновлення підтримали 24%, а 27% відповіли, що їм байдуже. 42% опитаних виступили проти, серед них були й ті, хто загалом позитивно ставиться до представників ЛГБТ-спільноти (20%).

Опитування проводили в травні 2022 року серед повнолітніх респондентів на території, яка контролювалася Україною на 23 лютого 2022 року, методом САТІ (телефонні інтервю з використанням компютера).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі