У Бучанському районі знайшли 1137 тіл загиблих українців, а безпосередньо в місті Буча – 461, повідомляє МВС. Більшість із загиблих – чоловіки. Частина загиблих мали кульові поранення, мінно-вибухові ушкодження, частина тіл згоріла.

На місці масового поховання в Бучі знайшли 116 тіл, серед загиблих виявили й тіло правоохоронця, який займався евакуацією мирних мешканців.

Голова Нацполіції та пані посол США в Україні Бріджит Брінк на місці масового поховання в Бучі

У Нацполіції кажуть, що частину військовослужбовців рф, які катували та вбивали українців, уже встановили, кільком із них уже оголосили підозри.

«На сьогодні ми встановили підрозділи, які перебували на території району та міста Бучі: шість батальйонних тактичних груп десантних сил рф та одна механізована бригада», – зазначив голова Нацполіції Ігор Клименко.

Пані посол США в Україні Бріджит Брінк зазначила, що Сполучені Штати продовжать підтримувати Нацполіцію в процесі документування воєнних злочинів рф на території України.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Бучі та Гостомелі відкрилися центри психологічної допомоги для дітей і їхніх батьків, які постраждали від війни. Центи надаватимуть і батькам, і дітям соціально-психологічну допомогу. Там працюватимуть соціальні робітники, психологи, медики й аніматори.

Це фоторепортаж The Village Україна з Бучі з масовими похованнями та вбивствами цивільних.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка та фото: МВС