У звільненій від російської армії Бучі вже поховали 330-340 вбитих цивільних, повідомляють у ритуальній службі міста. Більшість тіл на центральних вулицях Бучі встигли прибрати. Проте тіла ще знаходять просто неба, у будинках чи підвалах. Машини з написами «Груз-200» курсують містом та збирають тіла.

Рішення публікувати фото тіл без купюр складне, але видається єдиним правильним. Ми поважаємо своїх читачів та їхній емоційний стан. Але світ має це бачити.  

Біля церкви кілька братських могил. На першій з них вже встигли встановити кілька хрестів з іменами та датами смерті.

Місця поховань видно по всьому місту.

На кожній вулиці – спалені каркаси військової техніки. Багато пошкоджених будівель та зруйнована архітектура. Подекуди видно дим від згарищ.

Місто патрулюють військові, тероборона та поліція – перевіряють приміщення, шукають сліди мінувань, нерозірвані снаряди та пастки-розтяжки. Місцевих та волонтерів просять бути обережними, не заходити у зелені зони, ретельно оглядати все довкола себе, аби не підірватися.

Це залишені російські позиції у бучанській школі номер 3. Розкидані коробки з-під боєкомплекту, пляшки з-під пива та вина, російська військова форма. Тут стояли міномети.

Судячи з документів в упаковках з-під боєкомплектів та знайдених шевронів, тут облаштували позиції російські десантники, які базуються у Пскові (234-й гвардійський Чорноморський ордена Кутузова імені Олександра Невського, десантно-штурмовий полк).