З початку війни в Україні не виявили нових штамів COVID-19, заявив на брифінгу головний cанлікар Ігор Кузін.

За його словами, рівень захворюваності на коронавірус в Україні зменшився, що можна пояснити фактором сезонності. За тиждень зафіксували близько 1600 випадків захворювання. Водночас за останні 7 днів від коронавірусу померли 34 людини, серед них – одна дитина.

Також від початку повномасштабного вторгнення провели майже 250 досліджень по всій країні, які дозволили б виявити нові штами, але не знайшли «нічого незвичного».

Санлікар додав, що наразі можна зробити щеплення від COVID-19, зокрема бустер. Зараз для вакцинації використовують препарати CoronaVac і Pfizer. Крім того, наприкінці червня в Україну має прибути нове формулювання вакцини Pfizer. Це аналогічна за ефективністю вакцина, однак вона не буде потребувати розчинника й має простіші вимоги до транспортування.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Вакцинація від COVID-19 продовжується у всіх регіонах України, крім Донецької та Луганської областей. Однак її темпи зменшилися після початку повномасштабного вторгнення росії: якщо до 24 лютого проводили близько 100 тисяч щеплень щодня, то тепер – 50–60 тисяч за тиждень.

На початку січня кіпрські вчені виявили штам «Дельтакрон». Цей штам має мутації, водночас притаманні штамам «Дельта» й «Омікрон». Його зафіксували у Франції, Данії, Нідерландах і Великій Британії.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі