Вакцинація від COVID-19 продовжується у всіх регіонах, крім Донецької та Луганської областей, розповів заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Ігор Кузін.

За його словами, «жодних нормативних, юридичних чи організаційних підстав» для припинення вакцинації немає.

Однак темпи її зменшилися після початку повномасштабного вторгнення росії: якщо до 24 лютого проводили близько 100 тисяч щеплень щодня, то тепер – 50-60 тисяч за тиждень.

У МОЗ це пояснили тим, що зменшилася кількість пунктів щеплення. До повномасштабної війни працювало понад 3,5 тисячі пунктів щеплень, 500 центрів масової вакцинації і 1400 мобільних бригад. Тепер тисяча пунктів, майже тисяча мобільних бригад і близько 350 масових центрів вакцинації закрито з міркувань безпеки та через переорієнтацію медичних працівників.

«Наразі використовуються дві вакцини – CoronaVac і Pfizer. Вакцин Moderna та AstraZeneca у країні немає, і найближчим часом використовуватися вони не будуть, бо в нас вистачає перших двох», – сказав головний санлікар країни.

Також зараз працюють бригади, які вакцинують внутрішньо переміщених осіб та людей, які живуть у віддалених районах у західному напрямку.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Відкриті пункти вакцинації в Києві можна знайти тут.

В Україні продовжує діяти карантин через пандемію коронавіруса (поки що його продовжили до 31 серпня 2022 року). Однак через воєнний стан правила карантину змінили.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі