Заступник командиру полку Святослав Паламар та офіцер управління розвідки Ілля Самойленко влаштували брифінг для ЗМІ із заводу «Азовсталь» у Маріуполі. Публікуємо основні тези із пресконференції.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

  • «Азовсталь» інтенсивно обстрілюють, за ніч бійці нарахували більше 25 вильотів ворожої авіації, зокрема, обстріли здійснювали три стратегічні бомбардувальники. По українських позиціях стріляють також з мінометів, ствольної артилерії, працюють снайпери. Спроби штурму не припиняються. Бійці просять уряд докласти максимальних зусиль, аби евакуювати із заводу військових.
  • Військові на «Азовсталі» мають наказ тримати оборону і збираються стояти «стільки, скільки треба». Здатися у полон означало б для бійців «Азову» гарантовану смерть.
  • За підрахунками захисників Маріуполя, вони вже знищили 2,5 тисячі особового складу окупантів та поранили 5 тисяч російських військових. Йдеться лише про втрати, яких ворогу завдав полк «Азов» приблизно із 24 лютого по 15 квітня.
  • На початку війни на «Азовсталі» переховувалися декілька тисяч цивільних, їх намагалися розмістити подалі від позицій військових. Бійці не виключають, що на території заводу ще залишаються цивільні. Зокрема, люди можуть бути під завалами на заводі: спецтехніки, щоб їх усі розібрати, немає.
  • 95% поранених військових, яких доставили на «Азовсталь» із поля бою, вижили завдяки медикам. Тим не менше, люди страждають, а деякі помирають через те, що не можуть отримати всю необхідну медичну допомогу. Серед людей на «Азовсталі» багато хворих на пневмонію.
  • Одного із захисників Маріуполя із позивним Ден росіяни взяли в полон та використали для пропаганди, пообіцявши й іншим полоненим безпеку, якщо вони капітулюють. Після цього Дена убили. На «Азовсталі» також перебували полонені російські солдати, яких згодом обміняли.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі