Київ збирається повернути оплату за проїзд у комунальному транспорті, але ціна не зміниться, повідомив міський голова Віталій Кличко в ефірі телемарафону.

Він пояснив, що місто має платити зарплати комунальним співробітникам, а також купувати енергоносії, тож не може собі дозволити й далі дотувати міський транспорт.

«Скажу чесно, місто не потягне [щоб проїзд залишався безоплатний], бо бюджет повинен наповнюватися», – сказав міський голова.

Ціна на проїзд, за його словами, не зміниться, тобто буде 8 гривень за разову поїздку в метро, на автобусі, трамваї чи тролейбусі.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Проїзд у комунальному транспорті Києва став безоплатним із 24 лютого 2022 року, коли росія почала повномасштабне вторгнення в Україну. Тільки міська електричка, яку відновили з 23 березня, була платною (вартість підняли до 15 гривень). Також оплату за проїзд у Києві вимагають приватні перевізники. Решта транспорту (метро, трамваї, тролейбуси й автобуси) поки є безоплатними.

Але на сайті Київради вже зареєстрували проєкт рішення про повернення плати за проїзд із 16 травня. Це рішення ще мають підтримати міські депутати.

Ще перед повномасштабним вторгненням, восени 2021 року, у КМДА анонсували підвищення ціни за проїзд у міському транспорті до 20 гривень. Спочатку підвищення мало відбутися з 1 січня, потім його відтермінували до завершення опалювального сезону. Ми пояснювали, чому підвищувати ціну на транспорт – це погана ідея.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі