Українська IT-компанія EVO за підтримки Міністрества цифрової трансформації створила платформу Pidmoha для безпечної волонтерської співпраці. Платформа має згуртувати в одному місці осіб, волонтерів та організації, які потребують допомоги або готові допомогти.

Проєкт не тимчасовий, після перемоги платформа стане помічником волонтерських ініціатив із відновлення України, розповідають у компанії.

На платформі взаємодіятимуть тільки перевірені особи та волонтерські організації, яких в Україні понад 700.

як це працює

  • Особи, які потребують допомоги, залишають на сайті заявку, вказавши своє місто чи область. Заявка може стосуватися пошуку пошуку товарів, закупівлі спорядження чи продуктів, житла, тварин, евакуації, доставки речей, тощо.
  • Волонтери та волонтерські організації, які можуть допомогти, вказують місто та регіон, свою спеціалізацію та напрям роботи. Наприклад, це може бути гуманітарна, медична, військова допомога, а також допомога тваринам. Волонтери також можуть створити запит про допомогу.
  • Платформа надає можливість волонтерам та волонтерським організаціям обробляти тільки цільові запити. Зручно структурує всі заявки, на базі яких можна обмінюватися документами, фотографіями та вести діалог з користувачами.

Pidmoha захищає та зберігає дані та контактну інформацію в системі автоматично і працює навіть за слабкого інтернет-з'єднання.

Усіх учасників перевіряють вручну. Під час реєстрації на сайті потрібно надати доступ до документів для підтвердження особи або до юридичних документів (орагнізаціям).

Для зручності користування платформою компанія EVO планує створити мобільний додаток.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Раніше компанія EVO запустила платформу Help volunteer, де волонтери можуть створити збір коштів на потреби під час війни, а всі охочі – підтримати ініціативу коштами.

Ще одна платформа для допомоги волонтерам називається HelpTheHelper. Там збирають історії тих, хто забезпечує міста України необхідними продуктами харчування, амуніцією, медикаментами, а також тих, хто вивозить людей з-під обстрілів і надає всебічну допомогу. Волонтерам, чия діяльність відгукнеться, можна відправити фінансову допомогу через платформу.

Для швидкого пошуку гуманітарної та волонтерської допомоги в усіх областях також працює платформа «Паляниця.Інфо». Там можна знайти допомогу з евакуацією, житлом, продуктами, ліками, зокрема для внутрішньо переміщених осіб, літніх людей, дітей.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі