Українська IT-компанія EVO запустила платформу Help volunteer, де волонтери можуть створити збір коштів на потреби під час війни, а всі охочі підтримати ініціативу коштами.

У компанії зазначають, що на платформі будуть публікуватися тільки перевірені кампанії, кожен збір буде проходити модерацію, а кожного волонтера перевірятимуть: йому потрібно буде надати особисті дані та підтвердження про те, як будуть використані зібрані кошти. Перевірятимуть також потреби, на які волонтер збирає кошти: актуальність збору на час війни та відповідність потреб вказаній сумі.

Як працює платформа

Волонтерам, які хочуть зібрати кошти, на сайті треба натиснути «організувати збір», увійти через Gmail та заповнити необхідні поля. Після модерації дані з’являться на платформі.

Далі можна створити кампанію зі збору коштів із певним строком. Як тільки необхідна сума назбирається вона відразу відправляється волонтеру на картку. Якщо ж до вказаної дати зазначена сума не назбирається надходить та сума, яку встигли зібрати. У випадку, якщо волонтеру потрібні гроші якнайшвидше можна зв’язатися з командою платформи.

Щоб допомогти зі збором коштів, треба вибрати кампанію збору коштів і натиснути «Допомогти», а далі вказати суму та дані картки. Гроші будуть зберігатися на транзитному рахунку до закінчення кампанії, а потім зараховуються на картку волонтера.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Зараз на платформі 49 кампаній зібрали суму приблизно 1 млн грн. Це кошти на дрон-бомбардувальник для кіберполіції, бронежилети для Головного управління розвідки, дрон з тепловізором та додатковими батареями для окремого загону спецпризначенців, антикоагулюючі бинти, що зупиняють кровотечі, допомогу полку «Азов», який захищає Маріуполь.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі