Поблизу Бучі знайшли ще 8 тіл за добу 7 квітня, загальна кількість загиблих цивільних таким чином сягнула 320, повідомляє міський голова Бучі Анатолій Федорук в інтерв'ю Голосу Америки.

«Знайшли ще два тіла в селі Луб'янка, розстріляних. І шість тіл у селі Здвижівка Бучанської громади. І щодня знаходимо все нові й нові тіла загиблих, у різних кутках нашого міста – у передмісті, у паркових зонах, на територіях дитячих майданчиків. Це крім тих, про які писали ЗМІ», – каже Федорук.

Мер Бучі додав, що наразі ідентифікували 163 загиблих: «Це громадяни нашого міста, яких цинічно вбили, по-звірськи закатували росіяни. Ми знаємо їхні прізвища, імена, по батькові, де вони мешкали, ким були – батьком, сином, дружиною». 

Федорук уточнив, що наразі міська влада оглянула близько 80% території міста. Близько 20% житлового Бучі «повністю підлягає демонтажу», з приватних будинків згоріли 150-160.

Мер закликав поки не повертатися містян у Бучу, крім працівників підприємств критичної інфраструктури. Попередньо на підготовку міста після окупації владі потрібно ще щонайменше півтора тижня. 


Це фоторепортаж The Village Україна з Бучі з масовими похованнями та вбивствами цивільних.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі