Двоє дітей з вогнепальними пораненнями загинули через дії окупантів в ніч проти 5 березня, цитує Українська правда гендиректора дитячої лікарні Володимира Жовніра та чергового лікаря Андрія Висоцького.

Діти перебували у важкому стані і не змогли отримати необхідну допомогу в Охматдиті через попередження про ракетну атаку. «У Європі, в європейському місті ми за добу отримали три запити на евакуацію важкопоранених дітей з вогнепальними пораненнями. Двоє з них цю ніч не пережили. Саме через те, що вони не мали фізично можливості дістатися до спеціалізованої допомоги. Як це охарактеризувати, по європейських мірках... я навіть не знаю», – розповідає Висоцький в ефірі телемарафону.

Лікар додає, ще ще одну дитину є змога врятувати: «Одну з них батько буде вивозити самостійно, бо туди неможливо дістатися».

Доповнює гендиректор Жовнір: «Ввечері над Охматдитом була збита ракета. Був такий потужний вибух, що вибило двері в центральному корпусі, пошкодило вікна на дев’ятому поверсі. Слава Богу, діти не постраждали. Ми їх тримали в бомбосховищі».

Уточнює, що зараз у лікарні готують колону із дітьми з хворобами серця, яка вирушить на захід України: «Зараз ми проводимо евакуацію… Дуже багато дітей з онкопатологією ми вивезли. Плануємо ще вивезти дітей, які перебувають на діалізі».


4 березня уповноважена з прав дитини заявила, що через окупантів за час війни вже загинули 28 дітей.

1 березня президент України заявляв про 16 убитих дітей за час війни, він напряму звернувся до президента РФ Путіна: «Вчора 16 дітей загинуло. І знову президент Путін скаже, що це якась там операція, що «ми б’ємо по військовій інфраструктурі». Де наші діти? На яких військових заводах вони працюють? На яких ракетах вони? Може, вони в танках їздять? 16 дітей ти вбив!».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі