28 українських дітей загинуло від початку війни Росі проти України, цитує офіційний сайт президента уповноважену з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'ю Герасимчук.

«За вісім днів війни від зброї російських окупантів загинуло 28 дітей, поранено 64. Знищені пологові будинки, дитячі садочки, школи. Близько півтора мільйона дітей перебуває на територіях, що потерпають від обстрілів та перебувають в облозі, серед них є діти-сироти та діти з інвалідністю, які потребують негайної допомоги», – заявила Герасимчук.

В ОП додали, що просять Міжнародний комітет Червоного Хреста терміново сприяти у створенні гуманітарних коридорів: «Під час другого раунду перемовин між Україною та РФ сторони досягли порозуміння щодо спільного забезпечення гуманітарних коридорів. Українська держава просить Міжнародний комітет Червоного Хреста терміново почати необхідні дії для організації гуманітарних коридорів і готова зі свого боку зробити все необхідне для евакуації цивільного населення та доставки гуманітарних вантажів».

Ситуацію описують як загрозу гуманітарних катастроф: «Через постійні обстріли, які здійснюють російські війська, низка українських міст і сіл опинилася на межі гуманітарної катастрофи. Тисячі людей потребують термінової евакуації. У цих населених пунктах бракує продуктів харчування, води, ліків, немає світла та централізованого водопостачання».


1 березня президент України заявляв про 16 убитих дітей за час війни, він напряму звернувся до президента РФ Путіна: «Вчора 16 дітей загинуло. І знову президент Путін скаже, що це якась там операція, що «ми б’ємо по військовій інфраструктурі». Де наші діти? На яких військових заводах вони працюють? На яких ракетах вони? Може, вони в танках їздять? 16 дітей ти вбив!».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі