Європейський Союз повинен профінансувати план відновлення України на 100 мільярдів євро, цитує прем'єр-міністра Польщі Матеуш Моравецкі агенція PAP.

«Україна повинна бачити надію в майбутньому», – каже Моравецкі. За його словами, допоможе в цьому план відновлення країни після війни: «Нам потрібен план відновлення, я вже говорив про це з президенткою Єврокомісії. Наприклад,  це можуть бути 100 мільярдів євро від ЄС, що підуть на відновлення зруйнованої інфраструктури: шкіл, лікарень і житлових районів».

Додав: «Також дуже важливо підготувати інвестиційний пакет для України, тому що економіка потребує нових робочих місць та інвестицій. При цьому важливо, щоб була й енергетична безпека. Сподіваюся, війна закінчиться і приведе нас до того, що Європа буде незалежною від російського газу та електроносіїв».

Глава уряду Польщі додав, що він виступає за ембарго російського вугілля в Європі та принаймні тимчасову відмову від придбання газу й нафти з РФ. 

Також Моравецкі привітав рішення Європарламенту рекомендувати Україну як кандидата до вступу в ЄС: «У Брюсселі вже є більш плодючий ґрунт для того, щоб прийняти Україну в ЄС, надати статус країни-кандидата на членство та швидко пройти процес вступу».


Раніше ми розповідали, що означає рішення Європейського парламенту про рекомендацію України статус кандидата на вступ у ЄС.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі