На станції метро «Контрактова площа» вперше за 15 років відремонтують два ескалатори, повідомляють у КП «Київський метрополітен». Ремонтні роботи розпочнуть 23 лютого, а закінчать 16 травня 2022 року.

Це плановий капітальний ремонт ескалаторів, який проводять після пробігу в 150–160 тисяч кілометрів, кажуть комунальники. Вони повністю розберуть підйомний механізм і замінять зношені деталі.

Окрім того, ремонт ескалаторів триває й на станціях метро «Лукʼянівська» та «Олімпійська».

Востаннє ескалатори на станції метро «Контрактова площа» оновлювали у 2007 році. В експлуатацію їх ввели в 1976 році.


Загалом у київському метрополітені працює 122 ескалатори. Їхній капітальний ремонт проводять що 100–150 тисяч кілометрів пробігу або що 10–11 років залежно від типу обладнання.

На Центральному залізничному вокзалі ремонтують ескалатори. Роботи почали 21 січня, а завершити планують до 6 квітня 2022-го. Поки триватимуть роботи, багаж пасажирів безкоштовно доставлятимуть портери.

Нові ескалатори матимуть регулятор швидкості, сенсор для зупинки за відсутності пасажирів, а також пристрої для знезараження поручнів. На монтаж  витратять близько 13 мільйонів гривень. Вони зможуть транспортувати до 11 тисяч пасажирів на добу, тимчасом як у старого ескалатора цей показник становив приблизно 7,3 тисячі пасажирів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Wikimedia