«Укрзалізниця» починає встановлювати два нові ескалатори Heavy Duty у вестибюлі Центрального залізничного вокзалу в Києві, повідомляє перевізник.

Монтажні роботи триватимуть з 21 січня по 6 квітня 2022 року. На час їх встановлення багаж пасажирів безкоштовно доставлятимуть портери. Кнопки для їх виклику розташують біля сходів, що ведуть з вестибюля до критого переходу до Південного вокзалу й назад.

Окрім того, ескалатори матимуть регулятор швидкості, сенсор для зупинки за відсутності пасажирів, а також пристрої для знезараження поручнів.

В «Укрзалізниці» кажуть, що на монтаж ескалаторів витратять близько 13 мільйонів гривень. Вони зможуть транспортувати до 11 тисяч пасажирів на добу, тимчасом як у старого ескалатора цей показник становив приблизно 7,3 тисячі пасажирів.


Старі ескалатори у вестибюлі Центрального залізничного вокзалу встановили у 2001 році під час його реконструкції. Під час технічного огляду в лютому 2018 року було виявлено, що в механізмів зношені ланцюги поручнів. Дотепер ескалатори не замінили, однак їх регулярно ремонтують і зупиняють для профілактики.

Переможцем торгів у системі Prozorro на постачання та встановлення ескалаторів стало ТОВ «Міцуї Україна». Компанія отримає за свої послуги майже 13 мільйонів гривень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Костянтин Гузенко для The Village Україна