IT-фахівців, які мають бажання та певний рівень кваліфікації, запрошують долучитися до кібервійськ, пише «Укрінформ» з посиланням на брифінг заступника секретаря РНБО Сергія Демедюка.

Для цього треба звернутися до Національного координаційного центру кібербезпеки, який розташований у виставковому центрі «Парковий».

«Туди може звернутися будь-хто, хто має бажання допомогти нам на волонтерських або на будь-яких засадах. Фахівці визначать кваліфікацію охочих, і вони будуть направлені до присутніх тут суб’єктів забезпечення кібербезпеки», – передає «Укрінформ» слова Демедюка.

До суб’єктів забезпечення кібербезпеки належать Мінцифри, СБУ, Держспецзв’язку, Кіберполіції, РНБО та НБУ, а також Міністерство оборони, ЗСУ й розвідувальні органи. Усі вони готові набирати фахівців, які здатні забезпечувати сталу роботу держорганів.


15 лютого Україна пережила найбільшу за свою історію DDoS-атаку. У цей день були збої в роботі двох банків, сайтів Міноборони та ЗСУ, а також застосунку «Дія».

В органах державної влади та на об’єктах критичної інформаційної інфраструктури створять посади офіцерів із кіберзахисту. Їм підпорядковуватимуться служби захисту інформації. У Держспецзв’язку кажуть, що для кіберофіцерів встановлять заробітну плату на рівні «не нижче ринкової».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі