У селі Мартусівка, що біля Борисполя, створять слідчий ізолятор, повідомив міністр юстиції Денис Малюська. Він має частково замінити Лук’янівську в’язницю.

Мін’юст оголосив тендер на облаштування ізолятора – реконструкцію частини приміщень «замороженої» виправної колонії, а також будівництво нових споруд. Проєктна документація вже готова.

Очікувана вартість будівництва першої черги становить близько 580,5 мільйона гривень.

Підрядник має реконструювати контроль-пропускний пункт, чергову частину, кімнати побачень, слідчі кабінети, режимні корпуси з прогулянковими двориками, камери для затриманих осіб з інвалідністю, медичну частину з амбулаторією та стаціонаром, оглядову вежу, котельню й інженерні мережі.

Також першою чергою планують збудувати приміщення для прийому передач, аптеку, склад і камери схову, пральню, крамницю, клуб, їдальню, пекарню та гараж.

Будівництво фінансують з доходів від програми «Великої приватизації в’язниць», у межах якої Мін’юст продає бізнесу колишні будівлі виправних закладів.


У Мін’юсті запустили послугу платних камер із поліпшеними умовами в слідчих ізоляторах. Дивіться, який вони мають вигляд.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі