Кейт Міддлтон, герцогиня Кембриджська і дружина герцога Вільяма, може очолити гренадерську гвардію замість принца Ендрю, якого позбавили військових звань і королівського патронажу через звинувачення у сексуальному насильстві, повідомляє The Sunday Times.

Британські гвардійці заявили про те, що вони хочуть, аби Кетрін стала другою жінкою-полковником за всю 366-річну історію полку, пише видання.

Інсандер The Times сказав про Кейт Міддлтон так: «Ми усі захоплюємося тим, як вона пристосувалася до ролей у королівській сімї і як себе поводить. Здається, вона ніколи не помиляється».

Наразі гренадерську гвардію очолює Єлизавета II, яка стала першою жінкою-полковником у історії полку.


Гренадерська гвардія піхотний полк британський армії та найстарший полк Гвардійської дивізії. Гергогині Кейт Міддлтон, яка може очолити гвардію 40 років.

Принц Ендрю став очільником гвардійців після батька, принца Філіпа, та очолював гвардію з 2017 року. Але після скандалу із принцом Ендрю обовязки взяла на себе 95-річна королева Єлизавета.

У 2021 році на 61-річного принца Ендрю подала позов 38-річна американка Вірджинія Джуффре, яка стверджувала, що коли вона була неповнолітньою, герцог неодноразово її ґвалтував. Принц Ендрю заперечив звинувачення. Герцог зобов’язаний під присягою дати свідчення за цією справою до середини липня 2022 року.

13 січня 2022 року королева Єлизавета II також позбавила принца Ендрю військових звань і королівського патронажу. Уже почали видаляти його акаунти у соціальних мережах, а обов’язки принца мають розподілити між іншими членами королівської родини.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі