Облікові записи принца Ендрю видаляють через те, що він продовжує юридичну боротьбу щодо звинувачень у сексуальному насильстві неповнолітньої, пише The Guardian.

Наразі вже заблоковані акаунти герцога у Twitter і YouTube, а згодом видалять його акаунти у Facebook та Instagram.

Також оновився сайт родини британських монархів. Принц Ендрю ще з’являється у розділі «Члени королівської сім’ї», але список його військових звань видалений, а про обов’язки принца розповідається в минулому часі.


У 2021 році на 61-річного принца Ендрю подала позов 38-річна американка Вірджинія Джуффре. Вона стверджувала, що коли їй було 17, на одній вечірці герцог її зґвалтував, а потім сексуальне насильство повторилося ще кілька разів. Принц Ендрю заперечив звинувачення.

12 січня 2022 року Окружний суд Нью-Йорка відмовився відхилити позов проти принца Ендрю, пише CNN. Герцог зобов’язаний під присягою дати свідчення за цією справою до середини липня 2022 року.

13 січня 2022 року королева Єлизавета II також позбавила принца Ендрю військових звань і королівського патронажу. Його обов’язки мають розподілити між іншими членами королівської родини.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: The Duke of York