Перша ракетка світу, 20-разовий чемпіон «Великого шлема» Новак Джокович виграв у суді Австралії справу про депортацію, пише The Telegraph.

Тепер йому дозволять залишитися в Мельбурні та грати на чемпіонаті Australian Open.

Суддя визнав, що тенісист отримав медичне звільнення від вакцинації проти COVID-19 для участі в чемпіонаті та представив докази цього, коли прилетів до Мельбурна.

Джоковичу повернуть паспорт, анулювання його візи скасували.

Новак Джокович; novakdjokovic.com

Водночас міністр імміграції Австралії все ще має право анулювати візу тенісисту. Крім того, йому можуть заборонити в’їзд до Австралії на три роки.

Після того, як Джокович виграв у суді, у ЗМІ зʼявилися повідомлення, що його нібито знову арештували, але Іndependent пише, що ця інформація не відповідає дійсності.


34-річного спортсмена із Сербії Новака Джоковича затримали після прибуття до Австралії 5 січня. Він прилетів для участі в Australian Open, який стартує 17 січня 2022 року. Водночас тенісист не був вакцинований.

За правилами, усі учасники Australian Open повинні пройти повний курс вакцинації. Джокович неодноразово заявляв про те, що не має наміру вакцинуватися, тому його участь у змаганнях тривалий час була під сумнівом.

Але організатори чемпіонату, асоціація Tennis Australia, дали можливість спортсменам отримати медичні звільнення від щеплення. В асоціації стверджують, що рішення про допуск Джоковича до чемпіонату без вакцинації ухвалювали незалежні медичні експерти. Водночас у Tennis Australia відмовилися повідомити, з якої саме причини Джокович отримав звільнення, тимчасом як багатьом іншим гравцям його не дали.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі