Українська архітектурна студія Balbek Bureau створить артінсталяцію, використавши старий паливний бак на антарктичній станції «Академік Вернадський» (острів Галіндез архіпелагу Аргентинські острови).

Balbek Bureau кажуть, що старий паливний бак «чи не перше, що бачать чотири тисячі туристів, які щорічно відвідують станцію «Академік Вернадський», він часто потрапляє на світлини.

Тому архітектори пропонують встановити каркас навколо бака та спорудити конструкцію, яка буде схожа на українську хату.

За словами архітекторів, ця конструкція «має нагадувати ескіз олівцем: ніби хтось пригадує свій дім і робить замальовку по памʼяті».

Візуалізація: Balbek Bureau

Усередині будинку можна буде прогулятися. На стінах бака – борди із символічними предметами (грудка чорнозему або фрагмент вишиванки, залиті епоксидною смолою).

Візуалізація: Balbek Bureau

Інсталяцію зроблять безпечною пінгвінів, яких там мешкає 3,5 тисячі, і водночас міцною, щоб пінгвіни не розібрали деталі на гнізда.

Деталі конструкції виготовлять у київському бюро «Майстерня чудес», але зберуть на антарктичній станції. Перед цим її перевірять на стійкість до сильного вітру (до 40 метрів на секунду) та до низьких температур (до -30°С).

У січні 2022 року конструкцію транспортують на криголамі до станції «Академік Вернадський» .


У жовтні 2021 року архітектурна студія Balbek Bureau розробила проєкт ревіталізації промзони у Львові. На території колишнього заводу «Алмазінструмент» у районі Підзамче архітектори пропонують розмістити адміністрацію, музей-галерею, коворкінг і кафе, івент-простір і фудмаркет.

У грудні 2020 року Balbek Bureau стала першою українською студією, яка отримала нагороду Best of the Year від видання Interior Design Magazine за дизайн нейл-бару Say No Mo в Києві. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: Balbek Bureau