Архітектурна студія Balbek Bureau розробила проєкт ревіталізації території колишнього заводу «Алмазінструмент» у районі Підзамче у Львові.

У історичних будівлях архітектори пропонують розмістити адміністрацію, музей-галерею, коворкінг і кафе. У більш сучасних спорудах, де багато простору й денного світла, – івент-простір і фудмаркет.

Старі гаражі й будівлю топкової в Balbek Bureau пропонують знести, щоб вивільнити простір. На місці гаражів хочуть звести багаторівневий паркінг. Цегляну трубу планують залишити. 

У оновленому кварталі передбачили зони для відпочинку й занять спортом та невеликий фонтан. Старі дерева, що ростуть на території заводу, прагнуть зберегти й додати нові рослини.

Квартал хочуть організувати за концепцією «місто в місті», щоб там поєдналися різні функції – робота і дозвілля.

Такий вигляд має зараз ця територія 

Підзамче – район Львова, що має індустріальне минуле. До Другої світової війни на території Підзамче працювала горілчана фабрика родини Бачевських, пізніше – завод «Алмазінструмент». Основні споруди були зведені у 1908 році, а решта промислових будівель – у радянські часи. Зараз промзону ревіталізують, иам будують там житлові комплекси, офіси й відкривають заклади.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Візуалізації: Balbek Bureau