Уряд Японії продовжив жорсткі карантинні обмеження через новий штам «Омікрон» принаймні до кінця 2021 року, пише The Japan Times, посилаючись на слова премʼєр-міністра країни Фуміо Кішіди.

Спершу Японія заборонила вʼїзд тільки для туристів із девʼяти країн, у яких найактивніше циркулював новий штам, зокрема для подорожувальників із ПАР. Однак тепер ці обмеження застосовуються для туристів з усіх країн. Водночас японці, які повертаються назад до країни, мають пройти обовʼязковий карантин.

За словами премʼєр-міністра, посилений карантин триватиме, допоки японські вчені не вивчать особливості нового штаму «Омікрон».

Наразі в Японії підтвердили як мінімум 65 випадків інфікування «Омікроном». Видання пише, що найчастіше нові випадки фіксують під час скринінгів в аеропортах, а також під час самоізоляції туристів.


Японські вчені з Університету Кіото створюють маску, яка світиться під ультрафіолетом у заражених на COVID-19. Ці маски планують використовувати як швидкі замінники тестів на коронавірус.

Раніше вчені з Університету Кіото провели дослідження, згідно з яким новий штам коронавірусу «Омікрон» учетверо активніше поширюється на ранніх стадіях захворювання. Але водночас  хвороба протікає в легкій формі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі