У 2022 році в більш ніж 50 українських університетах з’явиться курс із підприємництва у сфері IT, повідомляє Мінцифри.

Курс називатиметься «Створення і розвиток IT-продуктів». Його пропонуватимуть студентам усіх спеціальностей на другому-третьому році навчання.

МОН і Мінцифри розробляли курс разом із Product IT Foundation for Education (PFE) – громадською організацією, яку створила IT-компанія Genesis із представниками фонду Horizon Capital і Київської школи економіки.

Курс включатиме практичні заняття, лекції, microlearning-блоки, бізнес-симуляції й роботу над реальними кейсами компаній.

На пілотному етапі доступ до курсу отримають студенти таких ВНЗ:

  • Київського національного економічного університету,
  • Національного авіаційного університету,
  • Київського національного університету будівництва і архітектури
  • Національного університету «Чернігівська політехніка»
  • Одеської юридичної академії та факультету інформатики
  • Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського

У вересні 2022 року курс планують розширити на понад 50 закладів вищої освіти по всій країні. З онлайн-адаптацією буде допомагати студія онлайн-освіти EdEra.


За підрахунками Мінцифри, одна людина у продуктовому IT генерує приблизно в 76 разів більше доходу, ніж середньостатистичний працівник в Україні. Тому уряд зацікавлений розвивати сектор високих технологій, зокрема шляхом перетворень в освіті.

У Президентському університеті, який найближчими роками побудують у Києві, готуватимуть фахівців з інформаційних технологій, кібербезпеки та штучного інтелекту, нанотехнологій, аерокосмічних, енергетичних технологій, біотехнологій і наук про здоров’я, а також з міжнародних комунікацій.

Уже затвердили план запуску університету. Навчання там розпочнеться 1 жовтня 2023 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі