Президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення Президентського університету.

Там готуватимуть фахівців зі спеціальностей: інформаційні технології, кібербезпека та штучний інтелект, нанотехнології, аерокосмічні, енергетичні технології, біотехнології та науки про здоров’я, глобалізація та міжнародні комунікації.

Під час першого набору до університету візьмуть 120 студентів (20 для кожного з шести напрямів). У найближчі п’ять років кількість студентів планують збільшити до 600.

В Офісі президента запевнили, що до викладання в університеті запрошуватимуть «найкращих українських фахівців», а також іноземних викладачів та експертів. Навчання відбуватиметься за принципом 30% теорії та 70% практики. Студенти зможуть проходити стажування в Україні та за кордоном.

За словами Зеленського, навчання в Президентському університеті має бути безкоштовне для студентів.

Міністр освіти і науки Сергей Шкарлет повідомив, що Президентський університет побудують на території ВДНГ протягом трьох років. Коштуватиме будівництво понад 7 мільярдів гривень.


Концепцію Президентського університету має розробити та затвердити Кабінет міністрів. Фінансуватися він буде за державні та приватні кошти. Створити його мають до 2023 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі