Австрія з 22 листопада 2021 року закриває кордони для туристів.

З цього числа Австрія оголошує загальнодержавний карантин, який стосується всіх мешканців, навіть вакцинованих. Зокрема, закриють готелі, хостели, торгові центри, кафе та ресторани.

Потрапити до Австрії можна буде тільки «з поважних причин», до яких належать відвідування родичів, лікування, сімейні обставини, службові поїздки, весілля, похорон тощо.

Для вʼїзду потрібно мати сертифікат про повну вакцинацію (препаратами Pfizer, AstraZeneca/Covishield, Johnson & Johnson, Moderna, Sinopharm, CoronaVac) або одужання від COVID-19.

Якщо в людини немає такого сертифікату, то вона може вʼїхати до країни з негативним результатом тесту. Але після прибуття вона буде зобовʼязана пройти 10-денний карантин. Його можна припинити завчасно при пред’явленні негативного результату тесту, але не раніше ніж на 5 день після в’їзду.

Також для вʼїзду необхідно пройти онлайн-реєстрацію (не раніше ніж за 72 години до в’їзду).

Підлітки віком від 12 до 18 років, які в’їжджають разом з вакцинованими дорослими, мають здати тест, але їх не відправлятимуть на карантин.


З 15 листопада в Австрії оголосили локдаун для невакцинованих, але пізніше вирішили, що обмеження будуть розповсюджуватися на всіх.

З 1 лютого 2022 року Австрія запровадить обов’язкову вакцинації від COVID-19 для всього населення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі