Уряд Австрії з 1 лютого 2022 року запровадить обов’язкову вакцинації від COVID-19 для всіх груп населення країни, пишуть Euronews і Kurier.

Федеральний канцлер Австрії Александер Шалленберг допускає, що відмова від щеплення буде вважатися адміністративним правопорушенням. Однак для людей, які мають медичні протипоказання, зроблять виняток.

На запитання про те, як уряд збирається юридично обґрунтувати своє рішення, Шалленберг відповів, що не турбується про це.

Він нагадав, що вакцинація від віспи теж була обов’язковою.

Окрім цього, із 22 листопада в країні запроваджують загальний локдаун на 20 днів. Обмеження стосуватимуться всіх жителів країни.

Очікується, що з 12 грудня в країні послаблять обмеження та дозволять вакцинованим громадян відвідувати громадські місця.

Школи продовжать працювати в очному режимі, але з вимогою носити маски. Працівникам рекомендують перейти на дистанційну роботу.


14 листопада в Австрії ввели локдаун для невакцинованих громадян.

У Австрії вже вакцинували 65% дорослого населення, проте це один із найнижчих показників у Західній Європі. Рівень захворюваності в країні вже досяг позначки 775,5 випадків на 100 тисяч населення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі