Олександра Петракова офіційно призначили головним тренером збірної України з футболу, повідомляють в Українській асоціації футболу (УАФ).

Він виконував обов’язки головного тренера після відходу з посади Андрія Шевченка.

Контракт із Петраковим підписали до 30 грудня 2022 року (до кінця Чемпіонату світу в Катарі) з можливістю продовження до 30 липня 2024 року (на відбір і фінальну частину Євро-2024).

В УАФ вказують, що за час роботи тренера команда не програла жодного матчу, зокрема звела до нічиєї поєдинок проти чинного чемпіона світу – збірної Франції.

За словами президента УАФ Андрія Павелка, Петраков своєю роботою та результатами «повністю заслужив зміну формального статусу на чолі збірної».

Імовірно, рішення про призначення Петракова ухвалили після виходу збірної України в кваліфікацію до Чемпіонату світу 2022 року, що пройде в Катарі. В останньому матчі групи України перемогла Боснію і Герцеговину з рахунком 2:0.

Україна зіграє в першому раунді плей-оф з одним із «сіяних» суперників: Португалією, Швецією, Італією, Шотландією, Росією або Вельсом.

Стикові матчі пройдуть у березні 2022 року.


У серпні Олександра Петракова призначили виконувачем обов’язків головного тренера збірної. До цього він тренував юнацьку збірну України U-18, а у 2019 році збірна U-20, яку він очолював, виграла молодіжний чемпіонат світу.

Андрій Шевченко залишив пост головного тренера збірної України з футболу наприкінці липня 2021 року, коли в нього закінчився контракт. Він тренував збірну 5 років. Можливим наступником Шевченка на цій посаді називали Сергія Реброва, але він має чинний контракт із футбольним клубом «Аль-Айн» з ОАЕ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Павло Кубанов