Сервіс «Дія» не буде надавати послуги та документи з 00:00 до 07:00 7 листопада, повідомляє Мінцифри.

У цей час «Дія» переїжджає в новий датацентр та збільшує потужності, щоб справлятися з навантаженням.

«Це важливий технічний апгрейд. Він забезпечить стабільність роботи, надасть можливість підключати більше послуг та витримувати великі навантаження», – пояснили в Мінцифри.

У міністерстві порадили згенерувати необхідні документи (зокрема, COVID-сертифікати) завчасно. Якщо так зробити, вони залишаться в застосунку та працюватимуть.

У відомстві додали, що команда підтримки «Дії» працюватиме в аеропортах по всій країні в ніч на 7 листопада, щоб допомогти пасажирам отримати COVID-сертифікати та успішно полетіти.


У застосунку «Дія» уже доступні міжнародний, «жовтий» і «зелений» внутрішні COVID-сертифікати про вакцинацію. «Жовтий» можна отримати після однієї дози вакцини, він діє 120 днів. А міжнародний і «зелений» діють 365 днів, їх дають після повного курсу щеплення.

Також у тестовому режимі запустили COVID-сертифікати на підставі ПЛР-тестів (вони будуть чинними протягом 72 годин), а незабаром запустять сертифікати для тих, хто одужав (вони починають діяти на 15 день з дати встановлення діагнозу та діють протягом 105 днів з дати встановлення діагнозу, тобто 90 днів).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі