На вулиці Січових Стрільців з’явилися велосмуги, повідомляє заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

На вулиці змінили схему організації дорожнього руху. Там залишили по дві смуги для автомобілів, але їхню ширину зменшили із 3,75 метра до нормативних 3 метрів і додали велосипедну смугу завширшки 1,5 метра.

Із новою схемою руху не залишилося міста для паркування автомобілів у правих крайніх смугах. У КМДА вважають, що завдяки цьому тепер автомобілі зможуть рухатися двома смугами, а не однією, як раніше, через запарковані праві смуги.

Також на вулиці Січових Стрільців влаштували коробчасту розмітку, завдяки чому рух на перехрестях цієї вулиці з Обсерваторною, Некрасівською та Кудрявським узвозом має стати більш впорядкованим, додав чиновник.

У КМДА звернули увагу, що нові велосмуги на вулиці Січових Стрільців поєднаються з велоінфраструкторою на вулицях Ярославів Вал, Рейтарській і Великій Житомирській. Нові велосмуги є частиною майбутніх магістральних веломаршрутів «Куренівка-Центр» і «Нивки-Центр».


Наприкінці жовтня 2021 року змінили схему руху на Солом’янській. Замість трьох автомобільних смуг по чотири метри зробили смугу громадського транспорту, дві автомобільні смуги та смугу для велосипедистів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: КМДА