На Микільській Слобідці поновили будівельні роботи в прибережній захисній смузі Дніпра, пише киянин Олег Симороз.

За його словами, забудовник завіз будівельну техніку через комунальну паркову зону.

Ця ділянка входить у межі парку «Микільська Слобідка», а також перебуває в межах прибережних захисних смугах Дніпра. Через це там заборонено будівництво.

Симороз пише, що на новому паспорті об’єкта вказано, що на цьому місці збираються будувати дитячий садок, але до поштових скриньок навколишніх будинків кидають листівки про будівництво житлового комплексу.


На березі Дніпра, за адресою Микільсько-Слобідська, 7/9, забудовник планував звести три 25-поверхових будинки (ЖК Sundance). Проти будівництва виступали місцеві жителі. Будівництво заморозили через судові позови та кримінальні провадження, на земельну ділянку накладали арешт.

У серпні 2021 року будівництво поновили, на ділянку заїхала будівельна техніка. Місцеві жителі знову вийшли на протести. На їхню вимогу комунальні служби привезли бетонні блоки, щоби перекрити проїзд для техніки. Будівництво призупинили, 30 серпня паркан демонтували.

1 вересня 2021 року Київрада виділила три ділянки загальною площею у 5,3 гектара для парку на Микільській Слобідці. Землі передали на баланс КО «Київзеленбуд». За даними Київради, ідеться про територію вздовж Русанівської протоки від проспекту Броварського до вулиці 2-ої Садової та вулиці Микільсько-Слобідської, 7–9.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: ГО «Микільська Слобідка», Олег Симороз