«Укрзалізниця» оголосила тендер у системі Prozorro на закупівлю 80 нових приміських і регіональних поїздів.

Перевізник планує придбати 30 електропоїздів змінного струму та 30 електропотягів постійного струму для приміських перевезень, а також 20 електропотягів змінного струму для регіональних маршрутів. Загальна сума закупівлі понад 31,4 мільярда гривень.

60 потягів залучать у проєкті City Express, а ще 20 запустять на регіональних маршрутах. У компанії повідомляють, що це наймасштабніше оновлення парку приміських і регіональних поїздів за роки незалежності України.

До участі в тендерній закупівлі запросили компанії Siemens, Stadler, Alstom, Pesa, Skoda та Крюківський вагонобудівний завод. «Укрзалізниця» прийматиме заявки на участь у тендері до 1 листопада 2021 року, аукціон відбудеться 7 грудня. Співпраця з переможцем тендеру розрахована на 5 років.


«Укрзалізниця» повідомила, що парк приміських електропотягів компанії зношений на понад 90%, тому оновлення цього сегменту перевезень критичне.

Проєкт City Express передбачає запуск комфортних електричок, які сполучатимуть великі міста (Київ, Харків, Дніпро) з передмістям. За їхньою допомогою хочуть розвантажити автомобільний трафік.

Kyiv City Express обслуговуватиме шість напрямків: Вишгородський, Богуславський (Трипілля, Кагарлик, Миронівка), Ніжинський (Бровари, Бобровиця, Носівка), Яготинський (Бориспіль, Березань), Узинський (Боярка, Вишневе, Васильків, Фастів, Біла Церква) та Клавдієвський (Ірпінь, Буча, Ворзель, Немішаєве). Уже запустили потяги з Бучі (через Ірпінь) і з Боярки (через Вишневе), наступними планують запустити електропотяги з Фастова та Вишгорода, також будують нову колію до Василькова.

Редакція The Village Україна розповідало про проєкт City Express детальніше.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Олег Васильєв