У межах реалізації проєкту City Express «Укрзалізниця» електрифікує колії до Василькова, повідомляє компанія.

Станом на 7 вересня триває капітальний ремонт залізничної колії в районі селища Здорівка, у Васильківському районі. Загалом УЗ електрифікує 11 км дільниці між містом Васильків і селищем Калинівка, де розташована станція Васильків-1. Саме через неї нині здійснюється приміське сполучення зі столицею.

Наразі капітально відремонтовано понад 7 км колії, а також облаштовано майданчик під будівництво платформи Васильків-2. Із завершенням робіт орієнтовний час у дорозі від Василькова до Центрального вокзалу в Києві становитиме менше ніж 40 хвилин.

Очікується, що переорієнтація пасажиропотоку з автотранспорту на залізничний сприятиме зменшенню заторів на в’їзді до столиці, зокрема з одеського напрямку.


На початку вересня УЗ оголосила два тендери на електрифікацію ділянки Васильків – Васильків-2 (продовження). Загальна вартість робіт – 55,8 мільйона гривень. Роботи мають завершити до кінця 2021 року.

The Village Україна детально писало про проєкт City Express, який передбачає оновлення електричок у київській агломерації.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: «Укрзалізниця»