Окружний адміністративний суд прибрав обмеження по висоті для 30-поверхового «багатофункціонального комплексу», що побудують місці ринку «Деміївський», повідомляє «Наші гроші».

Офіційно йдеться про реконструкцію нежитлових будівель під багатофункціональний комплекс на вулиці Ізюмській, 1, яка потрапляє в межі Історичного центру міста.

Ще у 2017 році ТОВ «Манхеттен Інвест» придбало у ТОВ «Манхеттен» нежитлові будівлі на ринку «Деміївський» загальною площею 4613 квадратних метрів.

У вересні 2019 року КМДА видало «Манхеттен Інвест» містобудівні умови та обмеження (МУО) для проектування будівництва. Однією з умов є обмеження по висоті не вище 27 метрів для нової забудови.

Аби її оскаржити «Манхеттен Інвест» звернувся до суду з вимогою скасувати вказані абзаци. Суд ці вимоги 6 серпня задовольнив.

Суд врахував, що ділянки, на яких заплановане будівництво, потрапляють до меж Історичного ареалу затвердженого у 2002 році. Проте рішення про затвердження Мінкультом цих ареалів зупинено.

Таким чином, суд зазначив, що Історичні ареали міста Києва на сьогодні не встановлені. Тому ці обмеження висоти до об'єкта не стосуються.

Відтак висота будівель після реконструкції становитиме щонайменше 85,6 метрів, або орієнтовно 30 поверхів.


Нагадаємо, у серпні Мінкульт затвердив новий історико-архітектурного опорний план. Він матиме 8 історичних ареалів, замість нинішніх семи, де буде заборонено будівництво. Тепер документ може затвердити Київська міська рада.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ФотоKorsun_N для Wikimapia