Продовжити лінію швидкісного трамваю, що веде з Борщагівки, від Привокзальної площі до Палацу спорту мають до 2025 року, повідомляє депутат Київради Владислав Андронов.

Продовження лінії трамваю передбачає проєкт «Київська міська мобільність». За словами депутата, профільні комісії Київради працюють над деталізацією плану цього проєкту.

Продовження швидкісного трамваю до Палацу спорту. Зображення: КМДА

Вартість проєкту складає близько 31 мільйон євро, його фінансуватимуть за рахунок кредиту від Світового банку, зі ставкою у розмірі 1,5% річних.


Ідею продовжити борщагівську лінію швидкісного трамваю від Привокзальної площі до Палацу спорту запропонували експерти Світового банку ще в 2015 році.

Але тільки у березні 2020 року КМДА ухвалила розпорядження про будівництво. Проєкт мали розробити протягом 2020–2021 років, а завершити будівництво – до 2023 року. Але поки що не почали навіть проєктування. Зараз триває розробка техніко-економічного обґрунтування проєкту (ТЕО). Це передпроєктний етап, необхідний для визначення точної вартості будівництва. Його мають завершити до кінця 2021 року. За оцінками Мінфіна, само будівництво може розпочатися не раніше середини 2022 року.

Продовження лінії до Палацу спорту, на думку КМДА, допоможе розвантажити «червону» гілку метрополітену, зокрема пересадні вузли «Золоті ворота» – «Театральна» та «Хрещатик» – «Майдан Незалежності», а також допоможе мешканцям Борщагівки та Відрадного, яким потрібно дістатися в центр без пересадки. Ми також детально пояснювали, які проблеми може вирішити проєкт.

Проєкт «Київська міська мобільність», який фінансує Світовий банк, включає не тільки продовження трамвайної лінії, але й вдосконалення системи планування громадського транспорту в Києві.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: КМДА