У Київській області готуються до початку будівництва обхідної дороги навколо Києва, повідомляє обддержадміністрація.

Перша ділянка має протяжність 18 кілометрів та проходить від дороги Київ-Ковель-Яготин до дороги Київ-Чоп.

Обхідну дорогу прокладуть в обхід населених пунктів лісовою та болотистою місцевістю.

Згідно з проєктом, на ділянці мають збудувати одну транспортну розв’язку, одну естакаду, чотири мости (два з них шляхопроводи) і 11 біопереходів.

Проєкт уже на стадії завершення. У облдержадміністрації очікують, що будівництво першої черги обхідної дороги почнуть «за кілька місяців».


Київська обхідна дорога (КОД) передбачає спорудження так званого «напівкільця» навколо Києва загальною протяжністю близько 150 кілометрів. Проєкт має вивести транзитні потоки за межі Києва та розвантажити дороги.

КОД має з’єднати автомобільні дороги М-07 Київ – Ковель, М-06 Київ – Чоп, М-05 Київ – Одеса та Н-01 Київ – Знам’янка, Н-08 Бориспіль – Маріуполь та М-03 Київ – Харків та обхід міста Бровари.

КОД планують побудувати в межах програми «Велике будівництво», її проєкт представили влітку 2020 року. Будівництво першої ділянки дороги планували розпочати в 2021 році, а закінчити проєкт у 2025-му. Вартість будівництва дороги оцінюють у 3 мільярдів доларів.

Екологи попереджали, що через будівництво тільки першої ділянки Київської обхідної дороги можуть знищити 40 гектарів лісу. Але «Укравтодор» обіцяв висадити замість кожного зрубаного дерева нове.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі