6 серпня почали демонтаж найстарішого будинку на Либідській площі в Києві, повідомив активіст Дмитро Перов.

Ідеться про будинок 1938 року побудови на провулку Руслана Лужевського, поблизу так званої «Тарілки». Будинок почали розбирати ковшем. Раніше, у липні, його огородили високим будівельним парканом. Поліція, за словами активіста, не реагує.

Судячи реєстру будівельних дозволів, напередодні власник будівлі отримав дозвіл на будівництво. Проте в реєстрі немає детальної інформації, адже інформація «очікує підтвердження».

Із реєстру прав на нерухоме майно відомо, що власником приміщення є ТОВ «Центр комерційних площ», якому також належить земля під будинком. Підприємство належить «Дармі Холдінгс Лімітед».

Власником останнього є забудовник Агіф Алієв, який будує поруч ТРЦ Ocean Mall.


У будівлі провулку Руслана Лужевського розміщувався один із корпусів УкрІНТЕІ, але в лютому 2021 року її продали на аукціоні. Як розповідав редакції The Village Україна архітектор Віталій Молочко, автор проєкту реставрації «Тарілки», Вагіф Алієв мав намір купити будівлю, щоб реконструювати її та зробити там вхід до торгового центру Ocean Mall. Компанія Алієва «Альдо» також орендує стилобатну частину «Тарілки». Ми писали детальніше про ситуацію навколо будівництва ТРЦ й «Тарілки».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Дмитро Перов