У Києві планують ввести електронні перепустки для громадського транспорту під час наступного локдауну, повідомляє КМДА.

Це допоможе персоналізувати перепустки, щоб ними могли скористатися лише ті кияни, які дійсно працюють на підприємствах критичної інфраструктури (медики, рятувальники, працівники соціальної сфери, транспорту, торгівлі, комунальники і військові), зазначив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Підприємства повинні надати інформацію про необхідну кількість перепусток вже найближчим часом.

Також до нового локдауну готують київські лікарні. Щоб приймати хворих на коронавірус, необхідно забезпечити кисень для медичних ліжок, закупити засоби захисту для персоналу та медикаменти для пацієнтів.


У світі розпочалася третя хвиля пандемії COVID-19.  Кількість нових випадків COVID-19 у всьому світі зростає четвертий тиждень поспіль, а також після десяти тижнів зниження знову почала зростати кількість смертей від вірусу. 

ВООЗ заявив, що штам «Дельта» присутній в 111 країнах, і незабаром він стане домінантним у всьому світі. В Україні підтвердили вже чотири випадки інфікування цією мутацією.

Щоб подолати нову хвилю, усім країнам світу потрібно вакцинувати мінімум 10% населення до вересня, мінімум 40% до кінця 2021 року та мінімум 70% до середини 2022 року. Для досягнення таких цілей необхідні 11 мільярдів доз вакцини.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: The Village Україна