Світ перебуває на ранніх стадіях третьої хвилі пандемії COVID-19, повідомив гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреїсус.

За його даними, кількість нових випадків COVID-19 у всьому світі зростає четвертий тиждень поспіль, а також після десяти тижнів зниження знову почала зростати кількість смертей від вірусу.

Також глава ВООЗ заявив, що штам «Дельта» присутній в 111 країнах, і незабаром він стане домінантним у всьому світі.

У своїй заяві Гебреїсус поскаржився на «разючу диспропорцію в глобальному розподілі вакцин». Через це значна частина населення світу залишається вразливою до вірусу.

Щоб подолати нову хвилю, усім країнам світу потрібно вакцинувати мінімум 10% населення до вересня, мінімум 40% до кінця 2021 року та мінімум 70% до середини 2022 року. Для досягнення таких цілей необхідні 11 мільярдів доз вакцини.


В Україні оголосили третю хвилю пандемії COVID-19 у березні 2021 року. Найпіковішим періодом інфікувань був кінець березня й початок квітня 2021 року. У той час у лікарнях на кисневій терапії перебували 44 тисячі пацієнтів. Ще у 2020 лікарняні потужності країни становили лише 3,5 тисячі ліжок.

На початку травня 2021 року Україна вийшла з третьої хвилі пандемії коронавірусу. Під час цієї хвилі було найбільше летальних випадків хвороби.

У червні 2021 року в Україні зафіксували «індійський» штам коронавірусу (Delta). За даними РНБО, хворих відправили до Олександрівської лікарні. Проте лікарі заперечують, що мають пацієнтів, інфікованих цим штамом.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі