Команда ресторанів «Привіт» відкрила пункт прийому вторсировини Plastic Club за адресою вулиця Липинського, 1–3, біля Золотих воріт.

У Plastic Club здають пластик із «Китайського», «Тайського» та «В’єтнамського» «Привітів». Із суботи, 12 червня, сміття на перероблення зможе здати кожен охочий на безкоштовній основі.

У пункт прийому можна здати скло, папір (картони, журнали, книги, тетрапак), метал, пластик (пакети, прозорі пляшки, пляшки від побутової хімії та кришки). Plastic Club не приймає органічне сміття, а також медичні й фармацевтичні відходи.

Вторсировину потрібно помити, висушити, максимально укомплектувати та привезти в Plastic Club. Після цього її утилізацією займатиметься організація Ecola.

Кур’єри Ecola відвозитимуть сміття на сортувальну станцію, де його сортують на більше 40 фракцій, пресують в тюки вагою 300–400 кілограмів і передають на перероблення або на високотемпературну утилізацію.


«Китайський», «Тайський» і «В’єтнамський» «Привіти» – це ресторани в Києві від Міші та Даші Кацуріних.

Ecola – це стартап двох бізнес-партнерів з України та Лондона. Його ціль у тому, щоб зробити сортування та вивезення сміття на перероблення зручним і доступним для всіх. Люди, які сортують удома, можуть збирати чисту й висушену вторсировину в один пакет і замовити безкоштовний вивіз із дому. А люди, які забирають і відсортовують сміття для продажу, зможуть продавати його великим заготівельникам і переробникам і так заробляти.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Plastic Club


Коли

16:00–20:00 середа

11:00–18:00 субота-неділя

Де

м. Київ,

вулиця Липинського, 1–3