Київська міська рада оскаржить рішення Окружного адміністративного суду міста Києва щодо забудови Протасового Яру, повідомив секретар Київради Володимир Бондаренко.

ОАСК визнав протиправними рішення Київради про створення в Протасовому Яру ландшафтного заказника місцевого значення й повернення статусу території зелених насаджень ділянкам, відведеним під забудову.

Панорама на Протасів Яр / скриншот із гугл-панорами Serhii Biriukov

«Суд вирішив, що, голосуючи за проєкти рішень, депутати Київської міської ради перевищили повноваження. На думку суду, жоден нормативний акт не передбачає можливості визнання органом місцевого самоврядування раніше прийнятого ним рішення таким, що не відповідає інтересам територіальної громади. Також суд дійшов висновку, що Київська міська рада «втрутилася» в право компанії «Дайтона груп» на майно й не розглянула можливість компенсації забудовнику», – пояснив Бондаренко.


ТОВ «Дайтона груп» збиралося побудувати в Протасовому Яру, на ділянці за вулицею Миколи Амосова, багатофункціональний комплекс Tourbillon. Проти будівництва виступають місцеві жителі. У 2020 році Київрада повернула статус зеленої зони парку Протасів Яр, але ОАСК визнав це рішення протиправним.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі