У Києві відбулася церемонія нагородження премії Kyiv Food Travel Awards-2021, повідомляють організатори.

Премія має 12 номінацій. Переможцями стали по три представники в кожній, їх обирало журі (60%) і народне голосування  (40%). Церемонію провели до Дня міста.

Гастрономічний гід:

  • Пані Олена;
  • Людмила Боско;
  • Роман Загорняк.

Гастрономічна туристична компанія:

  • KyivFest;
  • Wine&Taste Travel;
  • Friends Wine Travel.

Найгостинніша гастрономічна локація:

  • равликова ферма Jiffy Farm;
  • «Лавка Традицій»;
  • «Солом’янська броварня».

Найгостинніший ресторан:

  • «100 років тому вперед»;
  • «Глек» ;
  • стейк-хаус «Наживо».

Найгостинніший ресторан національної кухні:

  • Positano;
  • Citronelle;
  • «Ой, мамо. Це було в Тбілісі».

Ресторан із соціальною програмою:

  • Pizza Veterano;
  • Cafe 21.3;
  • Musafir.

Найгостинніший шеф-кухар:

  • Євген Клопотенко;
  • Marco Cervetti;
  • Павло Ярмоленко.

Гастрономічний захід року:

  • Ulichnaya eda;
  • Всі. Свої;
  • День Андріївського узвозу.

Гастрономічний маршрут/тур/екскурсія:

  • «Смачний Київ» з пані Оленою на крилах емоцій;
  • Екскурсія «Кавовий Київ», Максим Дербеньов;
  • Гастротур «Смаки Київщини», «Життя – в подорожах».

Гастрономічні майстер-класи, атракції, інтерактив:

  • «Сільпо: Академія смаку»;
  • Гастро МК «Як смакує Старий Заповіт» із Лолою Гільбо, «З пані Оленою на крилах емоцій»;
  • Гастро МК «Смачна Скандинавія» з Іреною Хмельовською, «З пані Оленою на крилах емоцій».

Київський напій:

  • сидр Berryland Cidery;
  • медоварня «Медовий Спас»;
  • вишнівка, Крафтова дистилерія «Ґеньо та Вовкулака».

Київська страва:

  • київське сухе варення, Yarosvit S;
  • київська перепічка;
  • котлета по-київськи з ресторану Chicken Kyiv.

Організаторами премії стали Всеукраїнська асоціація гастрономічного туризму й Управління туризму та промоцій КМДА. Номінувати учасника міг кожен, але далі саме журі вирішувало, кого допустити на голосування, яке відбулося з 20 по 25 травня. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі