У Києві започаткували нову гастрономічну премію Kyiv Food Travel Awards-2021.

Організаторами стали Всеукраїнська асоціація гастрономічного туризму й Управління туризму та промоцій КМДА. Із 15 квітня до 15 травня 2021 року можна номінувати учасників.

Учасники премії змагатимуться у 12 номінаціях:

  • Гастрономічний гід
  • Гастрономічна туристична компанія
  • Найгостинніша гастрономічна локація (пивоварня, винне господарство, сироварня, ферма, м’ясне господарство тощо)
  • Найгостинніший ресторан
  • Найгостинніший ресторан національної кухні
  • Ресторан із соціальною програмою (номінація КМДА)
  • Найгостинніший шеф-кухар
  • Гастрономічний захід року
  • Гастрономічний маршрут / тур / екскурсія
  • Гастрономічні майстер-класи, атракції, інтерактив
  • Київський напій
  • Київська страва

Комісія, що складається з представників індустрії гостинності, визначить номінантів. Із 20 до 25 травня триватиме голосування за фіналістів.

Переможців премії визначать підсумовуванням голосів журі (60%) і результатів голосування (40%) у кожній номінації.


У березні в Києві презентували гастропродукт Kyiv Pie, який має стати туристичним символом столиці. Пиріг має коштувати до 30 гривень. Передбачається, що купити його можна буде в кафе або на вуличних фудкортах.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі