Київська міська рада має намір придбати земельну ділянку поблизу станції метро «Шулявська» для облаштування парку, повідомляють у КМР.

Ідеться про ділянку на проспекті Перемоги, 50А, де у 2020 році почалися підготовчі роботи до будівництва ЖК 50Avenue. Земля перебуває в приватній власності, її власник – ТОВ «Шулявка».

Замовником будівельних робіт є «Ексон Прем’єр Шулявська», яке намагалось отримати дозвіл на будівництво торгово-офісного комплексу, але не отримало. Наразі за фактом старту будівництва без дозволів (на території вирили котлован) відкрито кримінальне провадження.

У міськраді також повідомляють, що дозволи на будівництво у власника ділянки відсутні. Тепер у раді планують провести перемовини з ним про викуп землі. Коли ціна стане відома, то необхідно проголосувати за її затвердження.


У Києві, поряд зі станцією метро «Лівобережна», між вулицею Микільсько-Слобідською та Броварським проспектом, створять парк. Для створення нового парку Київрада планує викупити в «Ощадбанку» три ділянки (на 2,6, 2 та 1,8 гектара).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі