18 травня депутати Київської міської ради подали проєкт рішення щодо розірвання з ПП «Продмарт» договору оренди 21 гектара землі в Пущі-Водиці, повідомляє депутат Максим Нефьодов.

Підприємство планує збудувати котеджне містечко на території Пущі-Водицького лісництва. Землю ПП «Продмарт» отримало в оренду на 15 років ще у 2007 році. Згідно з договором, воно мало забудувати ділянку за 3 роки, але умов договору не виконало.

У 2015 році міська рада розірвала договір оренди. Проте юристи забудовника оскаржили це рішення в Господарському суді. Також вони оскаржили всі акти перевірки щодо порушення умов договору.

У 2019 році департамент містобудування дозволив забудовнику почати  проєктування та будівництво будинків. У квітні 2021 року забудовник, за повідомленнями Київського еколого-культурного центру, почав порубку вікових дубів. 


Екологи прогнозують, що забудовнику доведеться також прокладати дорогу й комунікації до котеджного містечка або через національний парк «Голосіївський», або через заказник Межигірсько-Пуща-Водицький, які розташовані по сусідству.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ФОТО: КЕКЦ