У Німеччині з 9 травня зняли деякі карантинні обмеження для тих, хто завершив вакцинацію від COVID-19 або переніс хворобу, пише DW.

На мешканців Німеччини, що мають імунітет проти хвороби, більше не розповсюджується комендантська година вночі та обмеження на зустрічі з людьми. Той, кому вкололи обидві дози вакцини або хто одужав після хвороби, зможе зустрітися з іншими людьми з імунітетом без будь-яких обмежень.

Люди з імунітетом також не матимуть показувати негативний результат тесту, щоб потрапити в магазин, або сидіти на самоізоляції після подорожей, за винятком особливих випадків – наприклад, якщо вони повертаються із країн, де складна епідемічна ситуація.

При цьому вакциновані все одно будуть зобов’язані носити маски в магазинах та громадському транспорті.

Мер Берліна Міхаель Мюллер зізнався, що буде складно перевіряти, чи тільки вакциновані скористаються послабленням обмежень. Він закликав людей мати при собі документи про підтвердження вакцинації до того, як в ЄС запровадять «цифрові зелені сертифікати» про імунітет від COVID-19.


У Німеччині понад 31% населення отримали першу дозу вакцини проти коронавірусу, а 8,8% – завершили вакцинацію, тобто отримали дві дози.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі