Активісти 10 травня проведуть акцію біля житлового комплексу San Francisco на проспекті Перемоги, де заради паркувальної «кишені» знищили велодоріжку.

«Приїжджайте на велосипедах, автівках та приходьте пішки. Беріть гарний настрій, воду та будівельні інструменти», ­– закликають організатори акції під назвою «Відбиваємо тротуар, велодоріжку та газон на Нивках у знахабнілого забудовника!».

Облаштування парковки замість велодоріжки поряд з ЖК San Francisco. Фото: ГО «Київ – велосипедне місто»

Організатор акції Олександр Рак у коментарі The Village Україна пояснив, що мета акції – «відновити благоустрій до початкового стану», наскільки це буде можливо.

Початок акції: о 13:00. Місце зустрічі: напроти входу до житлового комплексу.


На проспекті Перемоги поряд із ЖК San Francisco заради паркувальної «кишені» знищили велодоріжку, а також газон і частину тротуару. За даними громадської організації «Київ – велосипедне місто», дозволів на будівельні роботи не було.

Велоактивісти назвали винним забудовника житлового комплексу – компанію SAGA Development Андрія Вавриша. У девелоперській компанії пояснили, що доріжку зруйнували, щоб організувати доступ до магазину, який буде на першому поверсі житлового комплексу. При цьому в SAGA Development заявили, що не мають стосунку до знищення доріжки, але обіцяли її відновити.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі