У Києві, на проспекті Перемоги, будують паркувальну «кишеню» на місці велодоріжки, що проходить поблизу ЖК San Francisco, повідомляє громадська організація «Київ – велосипедне місто».

У мережі активісти звинувачують забудовника цього ЖК – SAGA Development. За їхніми даними, у КП ШЕУ Святошинського району не видавали жодних дозвільних документів на зазначені будівельні роботи, тому активісти поскаржилися на «самочинне будівництво» до патрульної поліції Києва.

SAGA Development у коментарі The Village Україна заявила, що не має стосунку до знищення велодоріжки. За інформацією забудовника, «роботи здійснюються в межах організації доступу до продуктового магазину, який буде розташовано у фасадній частині будинку».

Зі свого боку, девелопер звинуватив «Київавтодор», який під час влаштування велодоріжки не врахував потреби пішоходів.

«Під час реконструкції розв’язки, у мжах якої споруджено велодоріжку, «Київавтодор», на жаль, проігнорував генплан забудови ділянки, розроблений ще у 2008 році, і не забезпечив погодження проєктного рішення з прилеглими землекористувачами. Зокрема, не було організовано доступу до об’єктів, розташованих у фасадній частині комплексу, не враховані майбутні пішохідні потоки. Активні фасади SAN FRANCISCO Creative House передбачають значну кількість пішоходів біля комплексу й супермаркету. Щоб розділити потоки та забезпечити безпеку всіх користувачів території, необхідно обмежити швидкісний режим учасників руху. Єдиний надійний спосіб це зробити – реконструкція велодоріжки з урахуванням потреб пішоходів», – заявили в компанії.

Водночас у SAGA Development пообіцяли, що в будь-якому разі велодоріжку збережуть з шириною в межах містобудівних норм.

The Village Україна звернулося до «Київавтодора». Там заявили, що не погоджували ніяких робіт на ділянці поряд із ЖК San Francisco.


SAGA Development – українська девелоперська компанія, заснована в листопаді 2016 року як Riverside Development. 2018 року назву змінили на SAGA Development. Засновник і CEO SAGA Development – Андрій Вавриш.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: ГО «Київ – велосипедне місто»