У Києві планують облаштувати наземні переходи поблизу станцій метро «Арсенальна» й «Університет», повідомив директор комунального підприємства «Центр організації дорожнього руху» Віктор Черній.

«Ми зробили декілька експериментів, і вони дали позитивний результат. Перший – наземний перехід на перетині вулиць Хрещатик і Богдана Хмельницького. Сьогодні наше завдання – це «Університет» й відпрацювати «Арсенальну». Якщо все пройде гаразд, то побачимо наземний перехід і на вулиці Коновальця», – заявив посадовець.

Також Черній повідомив, що у 2021 році в місті планують побудувати 300 нових світлофорних об’єктів (тендер уже оголошено) та 100 кілометрів велодоріжок. Зокрема, до кінця року з’явиться велодоріжка на вулиці Чорнобильській.


Наземний перехід на вулиці Хрещатик, поблизу ЦУМу, спочатку перебував у статусі «експериментального», але з 2018 року став постійним. Зокрема, на ньому облаштували «острівець безпеки».

Під час капітального ремонту Хрещатику планують зробити додаткові наземні переходи на перетині з вулицею Прорізною й з вулицею Михайлівською.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Wikimedia